Μίλα στο Σκύλο σου - Ολιστική Εκπαίδευση Σκύλων

Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος μου;

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος μου; - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος μου;

Ένας μέσος σκύλος πίνει καθημερινά 30 με 50ml νερό ανά κιλό σωματικού βάρους. Ωστόσο, συχνά παρατηρούνται αποκλίσεις, που οφείλονται συνήθως, στην περιεκτικότητα νερού στα τρόφιμα που κάθε σκύλος καταναλώνει καθώς και στην καθημερινή του άσκηση. Με βάση τον κανόνα «30-50ml ανά κιλό σωματικού βάρους», ένας σκύλος που ζυγίζει 10 κιλά πίνει καθημερινά 300 – 500ml νερού ενώ ένας σκύλος 30 κιλών από 900ml έως 1,5 λίτρο.

Αν η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού του σκύλου σας υπερβαίνει τα 80-100ml ανά κιλό, τότε πίνει παραπάνω νερό από το σύνηθες. Αυτό το σύμπτωμα ονομάζεται πολυδιψία (υπερβολική κατανάλωση νερού). Η πολυδιψία μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Εάν ανησυχείτε για την ποσότητα του νερού που καταναλώνει ο σκύλος σας καθημερινά δεν έχετε παρά να μετρήσετε το νερό που βάζετε στο μπολ του. 24 ώρες μετά, μετρήστε την ποσότητα του νερού που έχει απομείνει. Για να έχετε μια ακριβέστερη εικόνα της μέσης κατανάλωσης νερού του ζώου, επαναλάβετε τη διαδικασία για 10 ημέρες και υπολογίστε τον μέσο όρο.

Πάντως, ακόμα και στην περίπτωση που το νερό που καταναλώνει είναι «υπερβολικό», εάν ο σκύλος σας τρώει με όρεξη και φαίνεται κατά τα άλλα υγιής, είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει πρόβλημα υγείας. Μη βιαστείτε να… τρέξετε στον κτηνίατρο!

Πόσο νερό πρέπει να πίνει ο σκύλος μου; - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

by trihes.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης