Μίλα στο Σκύλο σου - Ολιστική Εκπαίδευση Σκύλων

ποιοι είμαστε και τι κάνουμε

Η φιλοσοφία της ολιστικής εκπαίδευσης σκύλων

Η Ολιστική Εκπαίδευση Σκύλων είναι μια διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης στην εκπαίδευση των σκύλων που βλέπει τον κάθε σκύλο, την οικογένεια και το περιβάλλον που ζουν, σαν ένα σύνολο αντικειμένων που πρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά.

Τις τελευταίες δεκαετίες η εκπαίδευση των σκύλων έχει κάνει άλματα, αλλά για να το πετύχει αυτό κατακερματίστηκε σε πολύ μικρά και αποσπασμένα τμήματα. Έτσι έχουμε: παραδοσιακούς εκπαιδευτές, θετικούς εκπαιδευτές, τη θεωρία του αρχηγού της αγέλης, κτηνίατρους συμπεριφοριστές, ψιθυριστές, ψυχολόγους σκύλων.

Ο κάθε ειδικός είναι τέλειος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταιριάζουν περισσότερο με την φιλοσοφία που γνωρίζει καλύτερα, και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα. Ο ολιστικός εκπαιδευτής θα δει τον σκύλο, την οικογένεια και το περιβάλλον που ζουν σαν σύνολο και θα δουλέψει με όλους για μία ολοκληρωμένη και οριστική λύση.

Η Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης Σκύλων - Μίλα στο Σκύλο σου - Κέρκυρα
Ποιοι είμαστε - Μίλα στο σκύλο σου | Ολιστική προσέγγιση στην εκπαίδευση σκύλων
Ολιστική προσέγγιση

Στην ολιστική εκπαίδευση σκύλων, ο σκύλος αντιμετωπίζεται σαν μία ολοκληρωμένη οντότητα με συναισθήματα, ανάγκες, ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις η οποία καλείται να ζήσει μαζί με άλλα πλάσματα σε μία κοινωνία. Ο ολιστικός εκπαιδευτής, δεν έρχεται απλά να «φτιάξει» το πρόβλημα (π.χ. δεν ακούει, φωνάζει, είναι κυριαρχικό, φοβικό, κάνει ζημιές), αλλά με ειδικά εργαλεία και τεχνικές να βοηθήσει όλη την οικογένεια να το κατανοήσει και να το λύσει.

Τα μέλη της οικογένειας του σκύλου είναι οι πρεσβευτές του στην κοινωνία, τα προβλήματα συμπεριφοράς που εκδηλώνει ο σκύλος θεωρούνται συμπτώματα προβληματικής επικοινωνίας μεταξύ του σκύλου, της οικογένειάς του και κατ’ επέκταση, του τρόπου που ο σκύλος αντιμετωπίζει το περιβάλλον και την κοινωνία γύρω του.

Η Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης Σκύλων - Μίλα στο Σκύλο σου - Κέρκυρα

Ο ολιστικός εκπαιδευτής, δεν δουλεύει μόνο με τον σκύλο και το πρόβλημα (το σύμπτωμα δηλαδή) αλλά αγκαλιάζει τη ρίζα του προβλήματος, την επικοινωνία. Δημιουργεί ξεκάθαρους διαύλους και διδάσκει όλη την οικογένεια πώς να επικοινωνεί καλύτερα, να βελτιώνεται συνέχεια και να ξεπερνά δυσκολίες και προβλήματα.

Το περιβάλλον που ζει ο σκύλος και η οικογένειά του είναι ένα εργαλείο. Ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί και με τον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσουν τα ανθρώπινα μέλη της οικογένειας μπορεί να έχει θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα. Μπορεί να βοηθήσει να δημιουργηθεί ένας ξεκάθαρος ή ένας μπερδεμένος κώδικας επικοινωνίας, να αυξήσει ή να αποσυμφορήσει ένα πρόβλημα συμπεριφοράς (σύμπτωμα), να χαλαρώσει ή να δημιουργήσει ένταση. Ο ολιστικός εκπαιδευτής θα διδάξει τα μέλη της οικογένειας του σκύλου πώς να διαμορφώνει και να διαχειρίζεται το περιβάλλον κάνοντάς το, τον καλύτερο τους σύμμαχο στη διαπαιδαγώγηση του σκύλου τους.

Η ολιστική εκπαίδευση σκύλων, έρχεται να αγκαλιάσει σκύλο, κηδεμόνες και περιβάλλον και να τους στρέψει μακριά από προβλήματα.

Στο «Μίλα στο Σκύλο σου» έχουμε μία ποικιλία προγραμμάτων και τεχνικών προσέγγισης. Όλα είναι βασισμένα σε επιστημονικές αρχές και στην ίδια τη φύση, τα ένστικτα και την ψυχολογία τόσο των σκύλων, όσο και των ανθρώπων. Η κοινή λογική, το «Δράσε» και το «Βήμα-Βήμα» είναι από τους καλύτερους συμμάχους μας. Η εγγύηση «Always there for you» (πάντα δίπλα σας) είναι σήμα κατατεθέν μας! Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο τους σκύλου όσο και των ιδιοκτητών του και το πετυχαίνουμε «Βήμα-Βήμα».

Η Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης Σκύλων - Μίλα στο Σκύλο σου - Κέρκυρα

Βήμα 1: Δημιουργούμε μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας.

Βήμα 2: Μέσω της Συνεργασίας αυξάνουμε την αυτοπεποίθηση, τις αρετές και τις δεξιότητες τόσο του σκύλου όσο και των ιδιοκτητών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός αμοιβαίου σεβασμού.

Βήμα 3: Στο τελευταίο στάδιο διδάσκουμε ιδιοκτήτες και σκύλους, μία διαφορετική προσέγγιση των καταστάσεων. Οι σκύλοι αναγνωρίζουν όλα όσα οι ιδιοκτήτες τους (η οικογένειά τους), τους προσφέρει και οι ιδιοκτήτες κατανοούν όλα όσα κάνουν και προσφέρουν οι σκύλοι.

Με έναν «μαγικό» τρόπο έχουμε ταξιδέψει από την Επικοινωνία, στη Συνεργασία, στον Σεβασμό και τέλος, στην Αγάπη! ΕΣΣΑ.

Δεν μεταφέρουμε απλά γνώσεις… αλλά εμπνέουμε!

Δεν προσπαθούμε να κυριαρχήσουμε… αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε!

Δεν υποτάσσουμε… αλλά συνυπάρχουμε αρμονικά!

Δεν εξαναγκάζουμε… αλλά καθοδηγούμε!

Ζούμε σε έναν κόσμο ζώων και ανθρώπων. Σκοπός μας είναι να συνυπάρχουμε αρμονικά και, μέρα με τη μέρα, να «μεταμορφωνόμαστε» σε μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Τα όπλα μας; «ΕΣΣΑ», «Βήμα-Βήμα», «Δράσε», «Always there for you».

Με γνώση, εμπειρία, επιστημονική κατάρτιση και ατελείωτη αγάπη! Και με ένα ατελείωτο πάθος για ενημέρωση και προσαρμογή.

Ηλίας Ραϋμόνδης, Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων
Ειδικός στην Επικοινωνία μεταξύ Σκύλων & Ανθρώπων

η ομάδα μας

γνωρίστε την ομάδα μας

Είμαστε μία ομάδα ειδικά καταρτισμένων ανθρώπων, η οποία είναι εδώ για να σας παρέχει υποστήριξη σε ό,τι και αν χρειαστείτε, ενώ προσφέρουμε όλα τα εφόδια που κρίνονται απαραίτητα για έναν σωστό Επαγγελματία Εκπαιδευτή Σκύλων.

Η ομάδα μας - Μίλα στο Σκύλο σου - Ηλίας Ραϋμόνδης

Ηλίας Ραϋμόνδης

ειδικός στην επικοινωνία
μεταξύ σκύλων & ανθρώπων

Η ομάδα μας - Μίλα στο Σκύλο σου - Θάλεια Χριστοδούλου

Θάλεια Χριστοδούλου

groomer

Η ομάδα μας - Μίλα στο Σκύλο σου - Αργύρης Κουλούρης

Ανάργυρος Κουλούρης

νομικός σύμβουλος

Η ομάδα μας - Μίλα στο Σκύλο σου - Εύη Παντοπούλου

Εύη Παντοπούλου

κτηνίατρος

Η ομάδα μας - Μίλα στο Σκύλο σου - Χρήστος Τσαρακτσίδης

Χρήστος Τσαρακτσίδης

ψυχολόγος

Η ομάδα μας - Μίλα στο Σκύλο σου - Ηλίας Ραϋμόνδης

Ηλίας Ραϋμόνδης

ειδικός στην επικοινωνία
μεταξύ σκύλων & ανθρώπων

Η ομάδα μας - Μίλα στο Σκύλο σου - Θάλεια Χριστοδούλου

Θάλεια Χριστοδούλου

groomer

Η ομάδα μας - Μίλα στο Σκύλο σου - Αργύρης Κουλούρης

Ανάργυρος Κουλούρης

νομικός σύμβουλος

Η ομάδα μας - Μίλα στο Σκύλο σου - Εύη Παντοπούλου

Εύη Παντοπούλου

κτηνίατρος

Η ομάδα μας - Μίλα στο Σκύλο σου - Χρήστος Τσαρακτσίδης

Χρήστος Τσαρακτσίδης

ψυχολόγος