Μίλα στο Σκύλο σου - Ολιστική Εκπαίδευση Σκύλων

Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Σκύλος και καλοκαίρι

Σκύλος και καλοκαίρι - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Σκύλος και καλοκαίρι – Τι να προσέξετε

Tο καλοκαίρι είναι η ιδανικότερη περίοδος για στιγμές χαλάρωσης και χαράς τόσο για εμάς, όσο και για τα τετράποδα μέλη της οικογένειάς μας. Από βόλτες και βουτιές στη θάλασσα, μέχρι τις μεγάλες βόλτες και πικ νικ σε πάρκα, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούμε να απολαύσουμε με τον σκύλο μας.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και θέματα για τα οποία πρέπει να έχουμε τον νου μας και πρέπει να προσέχουμε. Παρακάτω σας αναφέρουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές στις οποίες καλό είναι να δώσετε προσοχή:

Διατηρείτε πάντα τα μπολ του σκύλου σας με φρέσκο νερό, ανανεώνοντάς το καθημερινά, καθώς ο κίνδυνος αφυδάτωσης και υπερθέρμανσης είναι μεγάλος.

Ποτέ μην αφήνετε τα σκυλάκια σας να σας περιμένουν στο αμάξι καθώς η θερμοκρασία μέσα στο όχημα μπορεί να φτάσει μέχρι και του 70 βαθμούς Κελσίου και ο κίνδυνος θερμοπληξίας παραμονεύει.

Τα σκυλιά με κοντό, λευκό ή ροζ δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην έκθεση στον ήλιο και καλό θα ήταν να απλώνετε αντηλιακό στην μύτη και τα αυτιά τους μισή ώρα πριν βγείτε έξω.

Σκύλος και καλοκαίρι - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Τα πεζοδρόμια τώρα το καλοκαίρι, παραμένουν ζεστά ακόμα και τις απογευματινές ώρες, οπότε για να αποφύγετε τις καμένες και σκασμένες πατούσες καλό θα ήταν να απλώνετε πάνω τους ένα ενυδατικό ή αναπλαστικό προϊόν ειδικό για ζώα.

Η τροφή του τετράποδου φίλου μας είναι ευαίσθητη στον ήλιο και την ζέστη και κινδυνεύει να υποστεί αλλοίωση στη γεύση της λόγω του ότι η υγρασία της τροφής μπορεί να εξατμιστεί. Κρατήστε την τροφή σε μέρος σκιερό, εφόσον πρόκειται για ξηρά τροφή.

Καλό καλοκαίρι και όμορφες και δροσερές αποδράσεις!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης