Υπακοή σε εντολές και υποδείξεις

Υπακοή σε εντολές και υποδείξεις - Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Υπακοή σε εντολές και υποδείξεις

Του Ηλία Ραϋμόνδη, Ειδικού στην Επικοινωνία μεταξύ Σκύλων και Ανθρώπων

Σύμφωνα με το λεξικό, υπακοή είναι: «η συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, τις επιθυμίες ή τις διαταγές κάποιου». Όσον αφορά την εκπαίδευση των σκύλων πάνω στην υπακοή σε εντολές και υποδείξεις, «υπακοή» είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των αρετών τόσο του σκύλου όσο και του κηδεμόνα.

Οι «εντολές» (έλα, κάτσε, μείνε, δίπλα) είναι απλά το μέσο με το οποίο ο ιδιοκτήτης και ο σκύλος του επικοινωνούν και όχι διαταγές που πρέπει να εκτελεστούν παρόλα αυτά.

Πίσω αυτές υπάρχουν γνώσεις (ψυχολογία, ένστικτα, γλώσσα του σώματος, ανάγκες), οι οποίες πρέπει να μεταφέρονται από τους εκπαιδευτές στους ιδιοκτήτες και σε συνδυασμό με τις Λέξεις Επικοινωνίας και με ειδικές τεχνικές, ο σκύλος μαθαίνει να συγκεντρώνεται, να έχει υπομονή, να κατανοεί καταστάσεις και να επικοινωνεί.

Υπακοή σε εντολές και υποδείξεις - Εκπαίδευση σκύλων - Μίλα στο Σκύλο σου

Σε βάθος χρόνου ο σκύλος μαθαίνει τι πρέπει να κάνει για να καλύψει τις ανάγκες του και το σημαντικότερο, αναγνωρίσει σε εμάς την ικανότητα να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής του. Όσον αφορά την εκπαίδευση των σκύλων, η «υπακοή» είναι ένας τρόπος ζωής μεταξύ του σκύλου και του κηδεμόνα και μπορεί να γίνει τόσο δυνατή όσο και τα «μέρη» που την αποτελούν.

Πάντα χωρίς το παραμικρό ίχνος σωματικής ή ψυχολογικής βίας.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το….
Facebook
Twitter

Ηλίας Ραϋμόνδης, Ειδικός στην Επικοινωνία μεταξύ Σκύλων και Ανθρώπων

Μίλα στο Σκύλο σου, Θετική προσέγγιση στην Εκπαίδευση και Φιλοξενία Σκύλων