Μίλα στο Σκύλο σου - Ολιστική Εκπαίδευση Σκύλων

Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Σκύλος και Βία

Σκύλος και βία - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Σκύλος και βία

Οι λέξεις «Σκύλος» και «Βία» είναι δύο λέξεις που δε θα έπρεπε καν να προφέρονται μαζί.

Εδώ και αρκετό καιρό, κάθε φορά που αναφέρω ότι οι τεχνικές και οι μέθοδοι που χρησιμοποιώ για την εκπαίδευση των σκύλων δεν περιέχουν το παραμικρό ίχνος βίας (σωματικής ή ψυχολογική) έρχομαι αντιμέτωπος με το εξής παράδοξο:

Όλοι, ή για να είμαι πιο ακριβής, οι περισσότεροι συμφωνούν μαζί μου. Ωστόσο, όσο συνεχίζουμε τη συζήτηση ή όταν ξεκινάμε την εκπαίδευση συνειδητοποιώ ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι βία, είναι μόνο το ξύλο, οι πνίχτες και τα ηλεκτρικά κολάρα.

Σκύλος και βία - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά η βία είναι βία! Είτε σωματική, είτε πνευματική η βία αφήνει ουλές που δύσκολα επουλώνονται! Το ότι δεν του σπάμε τα παΐδια δεν σημαίνει ότι έχουμε το δικαίωμα να του ραγίσουμε την καρδιά!

Μπορεί αρχικά οι φωνές και τα μαλώματα να δίνουν την εντύπωση ότι έχουν αποτέλεσμα αλλά σε βάθος χρόνου, δημιουργούν προβλήματα.

Η χρήση βίας μπορεί να φαίνεται καμιά φορά ότι κάνει καλό, το καλό αυτό όμως είναι προσωρινό, ενώ το κακό που προξενεί είναι μόνιμο. (Μαχάτμα Γκάντι)

Ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί, είναι καταδικασμένο. (Henry Miller)

Η χρήση βίας είναι πολύ κακή λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα. Γενικώς, χρησιμοποιείταιμόνο από μικρά παιδιά και μεγάλα έθνη. (David Friedman)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης