[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]seminario 2Με ομιλητές τον εκπαιδευτή Γιάννη Αραχωβίτη (Star Dogs) και τον εκπαιδευτή Ηλία Ραϋμόνδη (Μίλα στο Σκύλο σου) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/4/2014, στο «ΕΠΤΑ Τεχνών Τόπος» (Βιρός) πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Μίλα στο Σκύλο σου και το StarDogs.

H διεξαγωγή του σεμιναρίου έγινε υπό τη χορηγία των: Pet Shop Μακεδόνα – Pet shop Nemo – Pet shop Γιάννη Βάρθη

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Όλους όσους ασχολούνται και ενδιαφέρονται για τη συμπεριφορά σκύλων.
(Ιδιοκτήτες, εκπαιδευτές, φιλόζωους, κτηνίατρους, εκτροφείς, εκθέτες, λάτρεις της κατάρτισης κ.λ.π.).

Σκοπός

Η βελτίωση της ζωής των σκύλων – ανθρώπων, μέσω της εκπαίδευσης (χωρίς βία) και της δημιουργίας ισχυρότερων δεσμών με τον ιδιοκτήτη.

 

Πρόγραμμα

Το σεμινάριο χωρίστηκε σε δύο ενότητες:

Ενότητα Α – «Επιθετικότητα» Σκύλων, Αίτια & Λύσεις.

– Αιτίες
– Είδη επιθετικότητας
– Πρόληψη
– Πως ξεκινάει το «κακό», από τι ενθαρρύνεται, τι θα πρέπει να γνωρίζει ο καθένας που ασχολείται με τα σκυλιά και πως μπορούμε να το αποφύγουμε;
– «Θεραπεία» -πρόγραμμα διόρθωσης «επιθετικής/φοβικής»συμπεριφοράς
– Διάγνωση
– Ασφαλιστικές δικλείδες
– Καταρτισμός σχεδίου επίλυσης
– Εκτέλεση προγράμματος
– Επανεκτίμηση & πρόσθετα μέτρα
– Ερωτήσεις – Απαντήσεις
– Πόσο εύκολη είναι η λύση, πως εφαρμόζεται το σχέδιο διόρθωσης, τι μπορεί να πάει λάθος;

Ενότητα Β – Εισαγωγή στη Βασική Εκπαίδευση Σκύλων.

– Τι είναι η βασική εκπαίδευση.
– Γιατί τι χρειάζονται όλοι.
– Πως μαθαίνουν τα σκυλιά.
– Πως βρίσκουμε τις κατάλληλες λύσεις.
– Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας.
– Επίδειξη.
– Ερωτήσεις – Απαντήσεις.
– Η εκπαίδευση είναι απλή αλλά όχι εύκολη. Πως μπορείνα εξασφαλιστεί μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας;

Τα παραπάνω θέματα αναπτύχθηκαν και απαντήθηκαν ερωτήματα από τους συμμετέχοντες και προβλήθηκαν επεξηγηματικά video

Λίγα λόγια για τους ομιλητές

Ιωάννης Αραχωβίτης, Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων, Μέλος του APDT#66102 (USA) & PDTE

Ο Γιάννης Αραχωβίτης (StarDogs Positive Training) έμαθε την τέχνη της εκπαίδευσης σκύλων στη Γερμανία, Αγγλία και Αμερική. Μαθητής δυο κορυφαίων εκπαιδευτών, της Τουρίντ Ρουγκάς & του Μπόμπ Μπέιλι, και εντυπωσιασμένος από την εκπαίδευση Δελφινιών, αποφάσισε να ακολουθήσει την Θετική Εκπαίδευση Ζώων κάτι το οποίο και «εισήγαγε» στη Ελλάδα και σε άλλες χώρες τις Νοτίου Ευρώπης (Τουρκία, Κύπρο, Ιταλία).
Διδάσκει σε σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει υπάρξει αρκετές φορές ομιλητής στα Πανευρωπαϊκά σεμινάρια / συνέδρια του PDTE (Pet Dog Trainers of Europe) του οποίου είναι πλήρες μέλος και εκπρόσωπός / συντονιστής στη χώρα μας.
Συγγραφέας και εκδότης πετυχημένων εκπαιδευτικών βιβλίων και DVD’s, έχει πολλές φορές εμφανιστεί στη τηλεόραση και έχει γράψει σχετικά άρθρα για τις μεγαλύτερες εφημερίδες και περιοδικά.

Ηλίας Ραϋμόνδης, Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων, Δημιουργός του Μίλα στο Σκύλο σου Θετική Εκπαίδευση Σκύλων

Ο Ηλίας Ραϋμόνδης γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία λάτρευε τα ζώα και ιδιαίτερα τους σκύλους. Ήδη στην αρχή της εφηβικής του ηλικίας είχε έρθει σε επαφή με πολλούς Επαγγελματίες Εκπαιδευτές και είχε διαβάσει δεκάδες βιβλία για την ψυχολογία και την εκπαίδευση των σκύλων. Η δυνατότητα να επικοινωνεί μαζί τους ήταν ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με τους περισσότερους ανθρώπους, η πραγματικότητα τον απομάκρυνε από τα όνειρά του. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνταν εκείνη τη εποχή δεν ήταν αυτό που είχε στο μυαλό του. Ήταν πολλοί σκληροί, βίαιοι…

Το1992, και μετά από προτροπή των γονιών του, πήγε να σπουδάσει σε σχολή Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής. Οι σκύλοι, όμως, δεν έλεγαν να φύγουν από το μυαλό του. Με το που έβλεπε ένα υγρό μουσούδι  ή μια χαρωπή ουρά χαμογελούσε… Κατά το διάστημα των σπουδών του γνωρίστηκε με πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων. Κάποιοι από αυτούς είχαν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο είδος επικοινωνίας με αυτούς. Δεν τους τραβούσαν, δεν τους μάλωναν… απλά τους μιλούσαν. Μετά από ατελείωτες συζητήσεις μαζί τους κατέληξε σε ένα αρκετά απλό, αλλά και αρκετά δύσκολο να το αποδεχτεί κάποιος, συμπέρασμα:

«Οι σκύλοι είναι, λίγο ως πολύ, σαν τα παιδιά. Αν έχεις αγάπη, υπομονή και επιμονή, αργά η γρήγορα θα βρεις έναν τρόπο να επικοινωνήσεις. Τις περισσότερες φορές σου το δείχνουν οι ίδιοι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι διατεθειμένος να ακούσεις.»

Με αυτό σαν βάση άρχισε ξανά να ψάχνει και να πειραματίζεται. Ταυτόχρονα τελείωσε τη σχολή και άρχισε να εργάζεται σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία. Τον ελεύθερο χρόνο του τον περνούσε παρέα με τους σκύλους φίλων και συγγενών.

Το 1998 και το 1999 μαζί με την εργασία του σε αρτοζαχαροπλαστεία άρχισε να διδάσκει σε σχολές αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής.

Το 2000 έπιασε δουλειά σε ένα πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης ψυχικά ασθενών. Το αντικείμενό του ήταν να διδάξει σε χρήστες ψυχικής υγείας το αντικείμενο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

Όλη αυτή η συναναστροφή με μαθητές του δίδαξε ένα πολύ σπουδαίο μάθημα:

« Οι κανόνες της μάθησης είναι παντού ίδιοι

» Το μόνο που αλλάζει είναι οι πρακτικοί παράμετροι που δημιουργούν τις προϋποθέσεις που χρειάζεται κάποιος για να μάθει:

» Τράβηξε το ενδιαφέρον

» κέρδισε την εμπιστοσύνη

» φρόντισε να παρουσιάζεις αυτό που διδάσκεις με διασκεδαστικό τρόπο»  

Έχοντας αυτό το μάθημα σαν αρχή, σε συνδυασμό με το συμπέρασμα ότι «οι σκύλοι είναι, λίγο ως πολύ, σαν τα παιδιά…» άρχισε να ψάχνει για νέους τρόπους επικοινωνίας και εκπαίδευσης των σκύλων. Το 2009 το μάτι του έπεσε σε ένα από τα άρθρα του Γιάννη Αραχωβίτη. Το περιεχόμενο του ταίριαζε πολύ με την φιλοσοφία που είχε δημιουργήσει και ο ίδιος. Ήρθε σε επαφή μαζί του και λίγο καιρό μετά άρχισε να μαθητεύει δίπλα του.

Το 2011 ίδρυσε το «Μίλα στο Σκύλο σου-Θετική Εκπαίδευση Σκύλων»… Το όνειρό του είχε αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα. Από τότε έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και διδασκαλίες σχετικά με την ψυχολογία και την εκπαίδευση σκύλων στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Ολλανδία. Σήμερα έχει βοηθήσει εκατοντάδες σκύλους και ιδιοκτήτες. Έχει γράψει άρθρα σε εφημερίδες. Έχει κάνει εκπομπές σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο. Πρόσφατα σταμάτησε να ασχολείται με την αρτοποιία – ζαχαροπλαστική και ασχολείται αποκλειστικά με την ψυχολογία και την εκπαίδευση των σκύλων και των ιδιοκτητών τους. Στους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσουν βιβλία του.

Διοργάνωση

  • Μίλα στο Σκύλο σου,  Θετική Εκπαίδευση Σκύλων.

Το Μίλα στο Σκύλο σου,  έχει έδρα στην Κέρκυρα και παρέχει ιδιαίτερα μαθήματα θετικής εκπαίδευσης σε εσάς και στο σκύλο σας.

  • Star Dogs

Χορηγοί

Pet Shop Μακεδόνας – Ποιοτικές τροφές για σκύλους και γάτες, Ενυδρεία, Χρυσόψαρα, Τροπικά Ψάρια, Αξεσουάρ, Τροφές.

Pet Shop Nemo – Τροπικά Ψάρια, Ενυδρεία, Κατασκευή Λιμνών, Τρωκτικά, Είδη Αλόγων, Γάτες, Σκυλιά, Ερπετά, Πουλιά, Κουνέλια.

Pet Shop Γιάννης Βάρθης – Τροφές και Αξεσουάρ για Ζώα.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_single_image image=”1316″ alignment=”center” onclick=”custom_link” css_animation=”appear” link=”https://milastoskylosoy.gr/”][vc_column_text]

Μίλα στο Σκύλο σου –  Θετική Εκπαίδευση – Κέρκυρα

Ηλίας Ραϋμόνδης, Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων

Ειδικός στην Επικοινωνία Σκύλων και Ανθρώπων

Τηλέφωνο:  693 7063 485

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Σχολή για Εκπαιδευτές” color=”sandy-brown” size=”sm” align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-child” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fdogtraineracademy.gr%2F||target:%20_blank|”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Εκπαίδευση σκύλων” color=”sandy-brown” size=”sm” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-paw” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fmilastoskylosoy.gr%2Fekpedefsi-skilon%2F||”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_btn title=”Ξενοδοχείο Σκύλων” color=”sandy-brown” size=”sm” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-home” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fmilastoskylosoy.gr%2Fsintoma-konta-sas%2F||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=”sandy_brown” style=”shadow” border_width=”5″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]