η φιλοσοφία της εκπαίδευσης σκύλων

Από παιδί, «έβλεπα» τον εαυτό μου να μιλάει με τα ζώα. Ο Ταρζάν και ο Μόγλης ήταν οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες. Μεγαλώνοντας, πάντα είχα για παρέα μου ένα ή περισσότερα ζωάκια (χρυσόψαρα, γάτες, σκύλους, κότες, χήνες, παπαγάλους, αηδόνια, γάιδαρους, χελώνες, κουνέλια…).

Στην εφηβεία μου άρχισα να διαβάζω βιβλία εκπαίδευσης και ψυχολογίας σκύλων. Ήρθα σε επαφή με επαγγελματίες εκπαιδευτές. Όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο και μεγάλωνε και η δίψα μου για τον κόσμο των ζώων, ιδιαίτερα των σκύλων.

Παρακολούθησα σεμινάρια και σχολές ψυχολογίας και εκπαίδευσης σκύλων σε Αθήνα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Ολλανδία.

Ταυτόχρονα άρχισα να βοηθάω δεκάδες σκύλους και τους ιδιοκτήτες του. Παράλληλα, άρχισα να εργάζομαι σε ένα πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης χρηστών ψυχικής υγείας. Τους προετοίμαζα ώστε να βγουν στην αγορά εργασίας. Σε συνεργασία με ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς άρχισα να δημιουργώ έναν τρόπο διαφορετικής προσέγγισης. Στόχος μου ήταν η Επικοινωνία, η Συνεργασία, ο Σεβασμός και η Αγάπη…

Η Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης Σκύλων - Μίλα στο Σκύλο σου - Θετική Εκπαίδευση Σκύλων Κέρκυρα

Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι βοηθούσα τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο που βοηθούσα τα ζώα. Δημιουργούσα διαύλους επικοινωνίας, δυνάμωνα τις σχέσεις, ακόνιζα ικανότητες, αρετές και χαρακτήρες, κέρδιζα εμπιστοσύνη… Είχα βρει έναν τρόπο να βοηθάω τους ανθρώπους και τα ζώα γύρω μου! Όποιοι το επιθυμούσαν, μπορούσα να τους βοηθήσω να γίνουν μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Ταυτόχρονα, εκείνοι με βοηθούσαν να γίνω μία καλύτερη εκδοχή του δικού μου!

Κανείς δεν είναι τέλειος! Ωστόσο, κάθε στιγμή που περνάει μπορεί να μας κάνει καλύτερους! Χωρίς να το καταλάβω, η Φιλοσοφία του Μίλα στο Σκύλο σου είχε γεννηθεί! Το Σύστημα ΕΣΣΑ, το «Βήμα-Βήμα» και το «Δράσε»,  ήταν στα σπάργανα.

Η ιδέα ήταν απλή:

  • Ενημερώσου σωστά (δάσκαλος και μαθητής)
  • Κατανόησε απόλυτα (δάσκαλός και μαθητής)
  • Αποφάσισε γνωρίζοντας τις συνέπειες (δάσκαλός και μαθητής).
Η Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης Σκύλων - Μίλα στο Σκύλο σου - Θετική Εκπαίδευση Σκύλων Κέρκυρα

Σε τι βασιζόμαστε – Η Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης Σκύλων

Στο «Μίλα στο Σκύλο σου» έχουμε μία ποικιλία προγραμμάτων και τεχνικών προσέγγισης. Όλα είναι βασισμένα σε επιστημονικές αρχές και στην ίδια τη φύση, τα ένστικτα και την ψυχολογία τόσο των σκύλων, όσο και των ανθρώπων. Η κοινή λογική, το «Δράσε» και το «Βήμα-Βήμα» είναι από τους καλύτερους συμμάχους μας. Η εγγύηση «Always there for you» (πάντα δίπλα σας) είναι σήμα κατατεθέν μας! Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο τους σκύλου όσο και των ιδιοκτητών του και το πετυχαίνουμε «Βήμα-Βήμα».

Βήμα 1: Δημιουργούμε μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας.

Βήμα 2: Μέσω της Συνεργασίας αυξάνουμε την αυτοπεποίθηση, τις αρετές και τις δεξιότητες τόσο του σκύλου όσο και των ιδιοκτητών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός αμοιβαίου σεβασμού.

Βήμα 3: Στο τελευταίο στάδιο διδάσκουμε ιδιοκτήτες και σκύλους, μία διαφορετική προσέγγιση των καταστάσεων. Οι σκύλοι αναγνωρίζουν όλα όσα οι ιδιοκτήτες τους (η οικογένειά τους), τους προσφέρει και οι ιδιοκτήτες κατανοούν όλα όσα κάνουν και προσφέρουν οι σκύλοι.

Με έναν «μαγικό» τρόπο έχουμε ταξιδέψει από την Επικοινωνία, στη Συνεργασία, στον Σεβασμό και τέλος, στην Αγάπη! Ε.Σ.Σ.Α.

Η Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης Σκύλων - Μίλα στο Σκύλο σου - Θετική Εκπαίδευση Σκύλων Κέρκυρα

Σε τι διαφέρουμε

  • Δεν μεταφέρουμε απλά γνώσεις… αλλά εμπνέουμε!
  • Δεν προσπαθούμε να κυριαρχήσουμε… αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε!
  • Δεν υποτάσσουμε… αλλά συνυπάρχουμε αρμονικά!
  • Δεν εξαναγκάζουμε… αλλά καθοδηγούμε!

Ζούμε σε έναν κόσμο ζώων και ανθρώπων. Σκοπός μας είναι να συνυπάρχουμε αρμονικά και, μέρα με τη μέρα, να «μεταμορφωνόμαστε» σε μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Τα όπλα μας; «Ε.Σ.Σ.Α», «Βήμα-Βήμα», «Δράσε», «Always there for you».

Με γνώση, εμπειρία, επιστημονική κατάρτιση και ατελείωτη αγάπη! Και με ένα ατελείωτο πάθος για ενημέρωση και προσαρμογή.

Η Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης Σκύλων - Μίλα στο Σκύλο σου - Θετική Εκπαίδευση Σκύλων Κέρκυρα

Ηλίας Ραϋμόνδης, Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων
και Ειδικός στην Επικοινωνία μεταξύ Σκύλων και Ανθρώπων

Η φιλοσοφία της εκπαίδευσης σκύλων
Εκπαίδευση Σκύλου και Ιδιοκτήτη – Μίλα στο Σκύλο σου – Θετική Εκπαίδευση Σκύλων Κέρκυρα
Εκπαίδευση σκύλου και ιδιοκτήτη – Φιλοξενία – Ξενοδοχείο σκύλων – Σχολη Εκπαιδευτών σκύλων
Υπεύθυνος Σπουδών: Ηλίας Ραϋμόνδης