Μίλα στο Σκύλο σου - Ολιστική Εκπαίδευση Σκύλων

Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Συμβουλές για τη μακροζωία του σκύλου σας

Συμβουλές για τη μακροζωία του σκύλου σας - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Συμβουλές για τη μακροζωία του σκύλου σας

Όλοι θέλουμε ο τετράποδος φίλος μας να είναι μαζί μας για πολλά χρόνια και να μοιραζόμαστε τις στιγμές και τη ζωή μας μαζί του. Παρακάτω θα σας αναφέρουμε κάποιες συμβουλές, ώστε αυτό να είναι όσο πιο εφικτό γίνεται

Επιλέξτε ζωοτροφές υψηλής ποιότητας

Φροντίστε να αγοράζετε τροφές που να περιέχουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν τον σκύλο σας, να έχει λαμπερό τρίχωμα, υγιές δέρμα και λαμπερά μάτια. Μια καλή διατροφή βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την υγεία του εντέρου του και δυναμώνει τις αρθρώσεις και τους μυς.

Διατηρήστε τον σκύλο σας άπαχο

Τα κατοικίδια ζώα που είναι υπέρβαρα, διατρέχουν κίνδυνο για πολλά προβλήματα υγείας. Η παχυσαρκία είναι η κυριότερη διατροφική ασθένεια που παρατηρείται σε ζώα συντροφιάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένας υπέρβαρος ή παχύσαρκος σκύλος, μπορεί να του ζήσει μέχρι και δύο χρόνια λιγότερο! Και αυτό πολύ απλά γιατί το βάρος τού καταπονεί τις αρθρώσεις, την καρδιά και μπορεί να του προκαλέσει διαβήτη.

Οι επισκέψεις στον κτηνίατρο να είναι συχνές

Οι σκύλοι, όπως και όλα τα κατοικίδια, απαιτούν τακτική κτηνιατρική φροντίδα. Ωστόσο, η επίσκεψη στον κτηνίατρο δεν είναι μόνο για τους καθιερωμένους εμβολιασμούς. Μία εξέταση ρουτίνας μπορεί να αποκαλύψει ζητήματα υγείας για το οποία δεν είχατε ιδέα. Σε πολλές περιπτώσεις, μια έγκαιρη διάγνωση βελτιώνει τις πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας.

Συμβουλές για τη μακροζωία του σκύλου σας - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Δώστε σημασία στη στοματική του υγιεινή

Ένα κοινό πρόβλημα των σκύλων, είναι η οδοντική νόσος, η οποία μπορεί να του προκαλέσει πόνο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να φάει. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια. Εκτός από τις τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις, τα πιο αποτελεσματικά μέσα για τη φροντίδα της στοματικής υγιεινής  του σκύλου σας, είναι να βουρτσίζετε τα δόντια του.

Εάν δεν είναι «φίλος» με την οδοντόβουρτσα, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως κεράσματα για δροσερή αναπνοή, και αλλά παιχνίδια που θα βοηθήσουν στο να κρατηθούν τα δόντια του γερά. Συμβουλευτείτε  τον κτηνίατρό σας.

Μην αφήνετε τον σκύλο σας χωρίς επίβλεψη

Επιτρέποντας στον σκύλο σας να περιφέρεται ελεύθερα, ενδέχεται να τον θέσετε σε μια σειρά από κινδύνους, άθελά σας. Τα πιο συνηθισμένα είναι, τα ατυχήματα από αυτοκίνητα, η έκθεση σε μεταδοτικές ασθένειες ή σε δηλητήρια και πολλά άλλα. Επιπλέον, επιτρέποντας του να περιφέρεται χωρίς επίβλεψη μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις με τους γείτονές σας, αν βλέπει το γκαζόν τους ή τον κήπο τους σαν τουαλέτα ή σαν χώρο σκαψίματος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης