Μίλα στο Σκύλο σου - Ολιστική Εκπαίδευση Σκύλων

Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Να κάνω μπάνιο τον σκύλο μου μετά τη θάλασσα;

Να κάνω μπάνιο τον σκύλο μου μετά τη θάλασσα; - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Να κάνω μπάνιο τον σκύλο μου μετά τη θάλασσα;

Μετά από μία ευχάριστη μέρα στη θάλασσα ένα ερώτημα τριγυρνάει στο μυαλό όλων. Χρειάζεται να κάνω μπάνιο τον σκύλο μου; Η αλήθεια είναι πως η απάντηση δεν είναι απλή.

Υπάρχουν σκυλιά που κατοικούν κοντά στη θάλασσα, κάνουν μπάνιο χειμώνα καλοκαίρι και κάνουν μπάνιο 2-3 φορές το χρόνο χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις σκύλων που αν δεν κάνουν μπάνιο αφού κολυμπήσουν στην θάλασσα παρουσιάζουν δερματικά προβλήματα. Κάθε σκύλος πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά.

Να κάνω μπάνιο τον σκύλο μου μετά τη θάλασσα; - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Οι περισσότεροι συμφωνούν πως ένα καλό ξέβγαλμα μετά το κολύμπι στη θάλασσα, αρκεί για να απομακρύνει το αλάτι από το δέρμα του σκύλου. Δεν υπάρχει λόγος να σαπουνίζετε τον σκύλο σας μετά από κάθε επίσκεψη στην παραλία. Υπάρχει περίπτωση να του δημιουργήσετε δερματικά προβλήματα.

Αυτό που πρέπει τουλάχιστον να κάνετε είναι να τον στεγνώσετε πολύ καλά.  Αν δεν έχει πρόβλημα με το πιστολάκι, ένα γρήγορο στέγνωμα, σε χαμηλή θερμοκρασία, είναι αρκετό.

Εάν ο σκύλος σας μυρίζει συχνά, ένα μπάνιο μπορεί να επιβαρύνει το πρόβλημα. Η μυρωδιά δεν είναι πάντα αποτέλεσμα βρώμας. Καλό θα ήταν να πάρετε τη συμβουλή του κτηνίατρού σας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης