Μίλα στο Σκύλο σου - Ολιστική Εκπαίδευση Σκύλων

Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Ζώα μόνο από καταφύγια στα pet shop της Καλιφόρνια

Ζώα μόνο από καταφύγια στα pet shop της Καλιφόρνια - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Ζώα μόνο από καταφύγια στα pet shops της Καλιφόρνια

ΗΠΑ. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, υπέγραψε τη σχετική νομοθεσία που απαιτεί τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων να πωλούν αποκλειστικά σκύλους, γάτες και κουνέλια που προέρχονται από καταφύγια και όχι από εκτροφείς.

Το νομοσχέδιο 485, το οποίο ονομάζεται «νόμος διάσωσης και υιοθεσίας», πέρασε ομόφωνα στη γερουσία της Καλιφόρνια, τον Σεπτέμβριο του 2017 και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019. Απαιτεί όλα τα σκυλιά, οι γάτες και τα κουνέλια και κάθε είδους κατοικίδια και ζώα συντροφιάς, που προσφέρονται για λιανική πώληση στην Καλιφόρνια, να προέρχονται από καταφύγια ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς διάσωσης.

Η Καλιφόρνια έρχεται να προστεθεί σε περισσότερες από 230 πόλεις και κομητείες στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν περάσει ανάλογους κανονισμούς για τη πώληση κατοικίδιων ζώων, προκειμένου να καταπολεμήσουν το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης εκτροφής ζώων, συνήθως σε απάνθρωπες συνθήκες.

Οι επιχειρήσεις εκτροφής λειτουργούν με τέτοιον τρόπο, ώστε να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους, κάτι που τις περισσότερες φορές λειτουργεί σε βάρος των ζώων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις τους.

Ζώα μόνο από καταφύγια στα pet shop της Καλιφόρνια - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Τα ζώα αυτά, φυλάσσονται κατά κανόνα, κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες χωρίς την επαρκή κτηνιατρική φροντίδα, χωρίς τροφή, νερό ή κοινωνικοποίηση. Τα ζώα που εκτρέφονται σε αυτές τις συνθήκες μπορεί να υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων μεταδοτικών και θανατηφόρων ασθενειών και συγγενών ελαττωμάτων, καθώς και προβλήματα συμπεριφοράς.

Αυτή η πρωτοποριακή νομοθεσία, που είναι η πρώτη σε πολιτειακό επίπεδο, έχει την ενθουσιώδη υποστήριξη όλων των τοπικών και διεθνών φιλοζωικών ομάδων και αποτελεί λαμπρό παράδειγμα που πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες πολιτείες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης