Μίλα στο Σκύλο σου - Ολιστική Εκπαίδευση Σκύλων

Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Γιατί να εκπαιδεύσω τον σκύλο μου;

Γιατί να εκπαιδεύσω τον σκύλο μου - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Γιατί να εκπαιδεύσω τον σκύλο μου;

Αναμφίβολα, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για έναν σκύλο συντροφιάς είναι να τον εκπαιδεύσεις. Η εκπαίδευση, ο χειρισμός και η σχέση είναι τα θεμέλια για τη διόρθωση και την πρόληψη πολλών προβληματικών συμπεριφορών του τετράποδου φίλου μας.

Η σωστή και αποτελεσματική εκπαίδευση αποδεδειγμένα βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπου και σκύλου. Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι απαραίτητη για να διδάξεις ένα σκυλί. Αφού ξεκινήσει η εκμάθηση, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το ζώο, ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στον σωστό δρόμο ώστε να έχει ένα πιο αποδεκτό μέλος της οικογένειας και έναν σκύλο «πολίτη», καθώς και έναν σκύλο που είναι πιο πιθανό να σε κάνει να γελάς κάθε μέρα.

Η εκπαίδευση βοηθάει να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων και των ζώων. Ίσως αυτός να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να εδραιωθεί μια σχέση με τον σκύλο.

Η εκπαίδευση θα πρέπει να είναι ευχάριστη και για το σκυλί και τον άνθρωπο ώστε να είναι αποτελεσματική και επιτυχημένη. Επειδή κάθε λεπτό που περνάς με το σκυλί, υποθέτοντας ότι αυτό δεν κοιμάται, είναι μια ευκαιρία μάθησης με αποτέλεσμα να μην  υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στην εκπαίδευση και το παιχνίδι.

Γιατί να εκπαιδεύσω τον σκύλο μου - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Η δική μας μέθοδος εκπαίδευσης βασίζεται σε μία θεωρία αντίθετη με το διαδεδομένο μοντέλο της αγέλης των λύκων. Αν επιλέξεις να ελέγχεις τις πηγές τότε μπορείς να ελέγξεις τον σκύλο. Μόλις ο σκύλος καταλάβει ότι εσύ ελέγχεις όλους τους πόρους και ότι πρέπει να τους κερδίσει, έχεις ήδη αρχίσει να εκπαιδεύεις.

Δεν χρειάζεται να εδραιωθείς ως «κυρίαρχο σκυλί» ή «αρχηγός της αγέλης». Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με «κυριαρχία» και «υποταγή». Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις εξαναγκασμό για να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου, ακόμα κι αν υπάρχουν αυτοί που λένε ότι δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις χωρίς τη χρήση βίας.

Η αλυσίδα πνίχτης είναι το πρώτο παράδειγμα των παραδοσιακών εκπαιδευτικών εργαλείων που κάνουν πολύ περισσότερο κακό παρά καλό. Σε μία πρόσφατη μελέτη στη Γερμανία, το 96% των σκυλιών που πέρασαν την ζωή τους με τον πνίχτη, υπέφεραν από κάποιου βαθμού τραύμα στην τραχεία.

Το να καθιστούμε ορθολογική τη χρήση βίας στην εκπαίδευση είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στην φιλεύσπλαχνη εκπαίδευση και συνεισφέρει στην διάλυση πολλών σχέσεων ανθρώπου – σκύλου. Αντιθέτως ο ευχάριστος τρόπος διαδικασίας μάθησης μπορεί να καθορίσει και να εμπλουτίσει την σχέση σκύλου – ανθρώπου και να κάνει την κοινή ζωή τους πιο απολαυστική.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης