Μίλα στο Σκύλο σου - Ολιστική Εκπαίδευση Σκύλων

Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Φεύγει όταν τον φωνάζετε;

Φεύγει όταν τον φωνάζετε; - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Φεύγει όταν τον φωνάζετε;

Ο σκύλος σας μοιάζει να αδιαφορεί όταν του φωνάζετε να έρθει σε εσάς; Όταν πλησιάζετε σας αγνοεί ή το βάζει στα πόδια; Γιατί το κάνει αυτό; Τι μπορούμε να κάνουμε;

Γιατί το κάνει;

 Ένας σκύλος δεν μας ακούει για έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω λόγους:
•    Δεν έχουμε τραβήξει την προσοχή του.
•    Δεν καταλαβαίνει τι του ζητάμε.
•    Αυτό που του ζητάμε του είναι δυσάρεστο.

 Τι μπορούμε να κάνουμε;

Καταλαβαίνει τι του ζητάτε; Οι σκύλοι δεν ξέρουν τι γλώσσα μας και για να τη μάθουν πρέπει να εκπαιδευτούν. Όταν ζητάμε από έναν σκύλο να έρθει κοντά μας δεν καταλαβαίνει τα λόγια αλλά τη διάθεση μας. Συμπέρασμα:

  • Πάντα να τον καλείτε με ευχάριστο τρόπο

Ωστόσο, ακόμα και αν τον καλείτε με ευχάριστο τρόπο, δεν σημαίνει ότι έχει καταλάβει. Θα χρειαστεί αρκετά καλέσματα τα οποία θα πρέπει να φροντίσουμε να τα συνδέσει με κάτι ευχάριστο μέχρις ότου να καταλάβει.

Φεύγει όταν τον φωνάζετε; - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

  • Μην «δηλητηριάζετε» το κάλεσμα

Στην αρχή, ιδιαίτερα τα κουτάβια, μας εμπιστεύονται και έρχονται εύκολα κοντά μας. Εκεί θέλει προσοχή. Αν όταν έρθει το μαλώσουμε, το δέσουμε, το βγάλουμε έξω, σταματήσουμε το παιχνίδι / βόλτα και γυρίσουμε σπίτι ή κάνουμε οτιδήποτε άλλο είναι δυσάρεστο για το κουτάβι, δηλητηριάζουμε το κάλεσμα.

  • Αποκτήστε ενδιαφέρον

Μην καλείτε τον σκύλο σας προβλέψιμα: για να φάει, για να του περάσετε το λουρί, για να επιστρέψετε σπίτι, για να το κλείσετε στον κήπο ή απλά και μόνο για να δείτε αν θα υπακούσει. Φωνάξτε τον και όταν έρθει κοντά σας δώστε του ένα μεζεδάκι, ένα χάδι, τρέξτε για να σας κυνηγήσει, εμφανίστε ένα παιχνίδι για να παίξετε μαζί… αποκτήστε ενδιαφέρον. Κάντε τον σκύλο σας να μη θέλει να ξεκολλήσει από πάνω σας γιατί, πολύ απλά, περνάει καλύτερα μαζί σας.

Προσοχή: Οι παραπάνω συμβουλές μοιάζουν απλές αλλά δεν είναι. Ο κάθε σκύλος έχει το δικό του χαρακτήρα και τις δικές του ιδιαιτερότητες και ο τρόπος που τους συμπεριφερόμαστε (πάντα χωρίς βία) πρέπει να προσαρμόζετε σε αυτά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης