Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Θα έπαιρνες τον σκύλο σου στη δουλειά σου;

Θα έπαιρνες τον σκύλο σου στη δουλειά σου; - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Θα έπαιρνες τον σκύλο σου στη δουλειά σου;

Ζούμε σε μία εποχή, όπου τα πάντα εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και πολλοί τομείς της καθημερινότητάς μας, αλλάζουν καθώς βλέπουμε καθημερινά, να γίνονται άλματα εξέλιξης στην τεχνολογία, στις επιστήμες και ανάμεσα σε άλλα πολλά και στις σχέσεις μας με τα ζώα, τα οποία υπενθυμίζουμε πως κατοικούσαν σε αυτόν τον πλανήτη, πριν από εμάς.

Εμείς θα σταθούμε στο κομμάτι της σχέσης των ανθρώπων με τα ζώα, μιας και αυτό είναι το αντικείμενο του Μίλα στο Σκύλο σου, και συγκεκριμένα το πόσο μεγάλη εξέλιξη έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις που έχουμε με τα κατοικίδιά μας και πόσο μεγαλύτερο ρόλο παίζουν στην καθημερινότητά μας.

Τετράποδοι αναλαμβάνουν το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μία που αναφερθήκαμε στον όλο και μεγαλύτερο ρόλο που παίζουν οι τετράποδοι φίλοι μας στην καθημερινότητά μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέπει στο προσωπικό της, να φέρει τα κατοικίδιά του στο γραφείο.

«Σε ό,τι αφορά την παρουσία σκύλων στις εγκαταστάσεις της, η Επιτροπή διερευνά την παρουσία που σχετίζεται με τα κατοικίδια και θα οργανώσει πιλοτικές δράσεις όπου το προσωπικό θα μπορούσε να έρθει με τα κατοικίδιά του», ανέφερε ο Επίτροπος Προϋπολογισμού και Διοίκησης Γιοχάνες Χαν στους ευρωβουλευτές σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε, σύμφωνα με το Politico.

Αφετηρία για αυτό το εγχείρημα, στάθηκε η προσπάθεια μίας ομάδας βουλευτών του Ευρωκοινοβουλίου στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, η οποία, στο πλαίσιο δράσεων για τη βελτίωσης της ψυχικής υγείας, έθεσαν επίσημη ερώτηση στην Επιτροπή για το αν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει κατοικίδια στα κτήριά της.

Να σημειώσουμε ότι τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρούνται στην αιχμή, όσον αφορά τις πολιτικές προσωπικού, ενώ πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο, επιτρέπουν ήδη στους υπαλλήλους τους να φέρνουν τα κατοικίδιά τους στη δουλειά.

Οι ευρωβουλευτές ρώτησαν επίσης εάν η Επιτροπή προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας χώρων με κάδους και ειδικές σακούλες για τους εργαζόμενους, όταν οι σκύλοι τους θα πρέπει να βγουν για την καθιερωμένη βόλτα τους (γιατί κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ προφανώς), στην οποία όπως είναι φυσικό, θα ανταποκριθούν και στο κάλεσμα της φύσης.

Θα έπαιρνες τον σκύλο σου στη δουλειά σου; - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων

Συμπληρωματικά, οι ευρωβουλευτές πρότειναν, ότι μια φιλική προς τα κατοικίδια πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα μπορούσε να αποδειχτεί μεγάλη βοήθεια στην επίλυση ενός μακροχρόνιου και δαπανηρού προβλήματος για τα κράτη μέλη, καθώς αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να υιοθετήσουν αδέσποτα σκυλιά, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο το κέρδος, από όλες τις απόψεις.

Βασιζόμενοι σε αποτελέσματα μελέτης που χρηματοδοτεί η Επιτροπή, οι ευρωβουλευτές τόνισαν πως τα αδέσποτα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, το οποίο μεταφράζεται σε πολύ σημαντικό κόστος για τις αρμόδιες αρχές.

Πόσο… «απλό» είναι το εγχείρημα;

Εντάξει, στη θεωρία πολλές φορές τα πράγματα δείχνουν σχετικά «εύκολα», αλλά τις περισσότερες φορές για να ολοκληρωθεί κάτι, χρειάζεται κάτι παραπάνω από το πάτημα ενός κουμπιού ή μία υπογραφή.

Με λίγα λόγια, η αλλαγή των κανόνων της ΕΕ δεν είναι απλή, υπόθεση. Για να θεσπιστεί το να επιτρέπονται τα κατοικίδια στο γραφείο θα πρέπει να γίνει προσαρμογή του νομικού πλαισίου της Επιτροπής, «λαμβάνοντας υπόψη διάφορα χαρακτηριστικά όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού καθώς και ορισμένα πρακτικά ζητήματα», σύμφωνα με τον Γ. Χαν.

Όπως και να ‘χει, μιλάμε για μία πολύ ευχάριστη πρωτοβουλία και μία κίνηση ή οποία θα κάνει όλους όσους έχουν στην οικογένειά τους έναν σκύλο να περιμένουν με ανυπομονησία την πραγματοποίησή της. Στο κάτω κάτω, δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που δεν θα ήθελαν τον σκύλο τους δίπλα τους ακόμα και στο γραφείο.

Θα μπορούσαμε να το πάμε πιο πέρα και να αναλύσουμε το πόσο ευεργετικό θα ήταν κάτι τέτοιο από άποψη παραγωγικότητας ενός εργαζομένου σε συνδυασμό με την αγχολυτική ικανότητα που έχει ένας σκύλος επάνω στους ανθρώπους. Αλλά επειδή αυτό, μπορεί να μετατρέψει ένα μικρό άρθρο, σε ένα μικρό βιβλίο, το αφήνουμε για κάποια επόμενο άρθρο μας.

Προς το παρόν… είμαστε σε αναμονή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης