Μίλα στο Σκύλο σου - Ολιστική Εκπαίδευση Σκύλων

Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Σκύλοι και διαίσθηση

Σκύλοι και διαίσθηση - Μίλα στο Σκύλο σου Blog

Σκύλοι και διαίσθηση

Πέντε σημαντικές καταστάσεις που οι σκύλοι διαισθάνονται πριν συμβούν

Οι σκύλοι είναι οι πιο ενστικτώδεις τετράποδοι φίλοι του ανθρώπου. Έχουν την ικανότητα να διαισθανθούν πότε ο ιδιοκτήτης τους είναι στεναχωρημένος, μέχρι και τον θάνατο, πριν συμβεί. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα πιο απίστευτα παραδείγματα της διαίσθησης των σκύλων.

Σεισμοί

Πληροφορίες από τα αρχαία χρόνια της Ελλάδας, μας λένε πως οι σκύλοι εγκατέλειψαν μαζικά την πόλη της Ελίκης πριν από έναν καταστροφικό σεισμό. Στην Κίνα, επίσης, έχουν γραφτεί ιστορίες για σκύλους σε κατάσταση απελπισίας πριν από κάθε σεισμική δραστηριότητα.

Κάποιοι επιστήμονες αποδίδουν αυτήν την προαίσθηση στην υπερ-ευαίσθητη ακοή τους, τόσο που μπορούν να ακούσουν τους βράχους να θρυμματίζονται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Από την άλλη, οι σεισμολόγοι πιστεύουν ότι οι σκύλοι νιώθουν τη σεισμική δραστηριότητα μέσω των πελμάτων τους. Όπως και να έχει, αν ένας σκύλος σε μια σεισμογενή περιοχή αρχίσει να συμπεριφέρεται περίεργα, ίσως αυτό είναι σημάδι ότι κάτι πρόκειται να συμβεί και καλό θα ήταν να μην αγνοηθεί.

Καταιγίδες

Όπως και με τους σεισμούς, οι σκύλοι διαισθάνονται ότι κάτι έρχεται στον ορίζοντα! Οι καταιγίδες δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία οι σκύλοι αντιλαμβάνονται πριν η θύελλα ξεκινήσει. Επίσης, χρησιμοποιώντας τη φοβερή ακοή τους, είναι πιθανό να ακούσουν μέχρι και τη βροντή από πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Τέλος, η αίσθηση της όσφρησής τους είναι 100 φορές πιο δυνατή από αυτήν του ανθρώπου και για αυτόν τον λόγο, μπορούν να μυρίσουν και να νιώσουν την ηλεκτρικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Παθήσεις

Ο άνθρωπος εκλύει οσμές ανάλογα με την πάθηση που μπορεί να έχει, όπως κάποιες μορφές καρκίνου ή διαβήτη. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί από έναν άλλον άνθρωπο, αλλά με την απίστευτη αίσθηση όσφρησής του ο σκύλος, μπορεί να μυρίσουν κάτι δυσάρεστο να έρχεται.

Αν ο σκύλος σας μυρίζει διαρκώς και με μανία μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σας, τότε καλό θα ήταν να κάνετε μια προληπτική επίσκεψη στον γιατρό σας.

Κρίσεις επιληψίας

Κάποιοι σκύλοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι να ειδοποιούν για τις κρίσεις επιληψίας πριν αυτές συμβούν. Αυτά τα σκυλιά έχουν μάθει να ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες τους ότι μία ακόμα κρίση είναι προ των πυλών και έτσι ξαπλώνουν πάνω τους κατά τη διάρκεια της κρίσης και «ζητούν» βοήθεια με τον τρόπο τους όταν μπορούν.

Δεν είναι όλα τα σκυλιά εκπαιδευμένα στο να αναγνωρίζουν τα σημάδια μιας επικείμενης κρίσης επιληψίας. Ενστικτωδώς ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί, ωστόσο κανείς δε γνωρίζει με ποιον τρόπο το αισθάνονται.

Τοκετός

Έχουν καταγραφεί περιστατικά, όπου σκύλοι προέβλεψαν την έναρξη της διαδικασίας του τοκετού εγκύων γυναικών. Ιστορίες σκύλων οι οποίοι έγιναν κυριολεκτικά, σκιά της εγκύου ιδιοκτήτη τους, μια μέρα πριν ή την ίδια μέρα που ξεκίνησε η γέννα, είναι μια από τις κυριότερες αποδείξεις στο ότι οι σκύλοι αισθάνονται τον ερχομό του μωρού.

Οι υποθέσεις για το πώς οι σκύλοι αισθάνονται τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας, κυμαίνονται από την αίσθηση της σωματικής αλλαγής που συμβαίνει κατά την εγκυμοσύνη και τη γέννα, μέχρι τη μυρωδιά που εκλύει η ετοιμόγεννη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης