Καλωσορίσατε στη Σχολή για Εκπαιδευτές του Μίλα στο Σκύλο σου!

Μία σχολή αφιερωμένη σε όσους αγαπάνε τα ζώα και θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ίδιων και των πλασμάτων γύρω τους.

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτής της Σχολής, στριφογύριζε στο μυαλό μου από το 2013. Εκπαιδεύοντας σκύλους και ανθρώπους κοντά 15 χρόνια (από το 1998), άρχισα να συνειδητοποιώ ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στον τρόπο που συμβιώνουμε άνθρωποι και ζώα, αλλά και στην ποιότητα ζωής του κάθε ενός ξεχωριστά.

Η έλλειψη σωστών και αξιόπιστων γνώσεων πάνω στην Εκπαίδευση και την ψυχολογία των κατοικίδιων ζώων, ήταν (και είναι) ένα σημαντικό κομμάτι… Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό. Χρειάζεται  φιλοζωική (αγάπη για τη ζωή) παιδεία, σωστή προσέγγιση και κόπος. Όσο περισσότερο δούλευα με τους σκύλους και με τους ιδιοκτήτες τους, τόσο πιο ξεκάθαρο γινόταν.

Για να μπορέσω να βελτιώσω (στον βαθμό που φτάνω και μπορώ) την ποιότητα ζωής ζώων και ανθρώπων, αλλά και τον τρόπο που συμβιώνουμε, πρέπει να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των ανθρώπων.

Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίο εμείς οι άνθρωποι μαθαίνουμε (τουλάχιστον στην πλειοψηφία μας), δεν είναι αρκετά δελεαστικός ώστε να μπούμε στη διαδικασία να διδαχτούμε κάτι καινούριο. Έτσι, τον «έσπασα» και έφτιαξα έναν καινούριο… το σύστημα Ε.Σ.Σ.Α.

Δεν ήταν εύκολο. Μου πήρε περίπου 5 χρόνια. Άρχισα να τον εφαρμόζω σε σκύλους αλλά και σε ανθρώπους. Όσο περισσότερο δούλευα, τόσο περισσότερο έβλεπα τα λάθη μου και τα διόρθωνα. Σήμερα έχει φτάσει στο σημείο της μετάδοσης. Δηλαδή, στο σημείο που για να μπορέσω να το κάνω ακόμα καλύτερο, πρέπει να αρχίσω να το διδάσκω σε άλλους. Οι μαθητές μου, με φρέσκα μάτια, θα δουν αυτά που εγώ δεν μπορώ και μέσα από το σύστημα Ε.Σ.Σ.Α., θα γίνουν οι δάσκαλοί μου. Ταυτόχρονα θα είναι και οι μαθητές μου. Ένας αέναος χορός με τελικούς αποδέκτες τις καλύτερες εκδοχές των εαυτών μας!

Όπως ήδη έχω αναφέρει, δε διδάσκουμε απλά ένα τυποποιημένο σύστημα Εκπαίδευσης Σκύλων. Διδάσκουμε τον τρόπο να μάθετε τον εκπαιδευόμενο να μαθαίνει, να επικοινωνεί, να βελτιώνεται και να βελτιώνει. Διδάσκουμε τον τρόπο να βλέπετε μέσα από τα μάτια του κάθε εκπαιδευόμενου, να κατανοείτε τα συναισθήματά του και να τον καθοδηγείτε στην επιτυχία…

Διδάσκουμε τον τρόπο να βλέπετε τον εαυτό σας σαν εκπαιδευόμενο, να τον κατανοείτε, να τον καθοδηγείτε…

Θα σας διδάξουμε την τέχνη του να διδάσκετε και να διδάσκεστε

Θα σας διδάξουμε το καινοτόμο σύστημα Ε.Σ.Σ.Α.

Η Διδασκαλία είναι ο τρόπος μου να γίνω καλύτερος για εσάς!

Καλώς ήρθατε στην Σχολή για Εκπαιδευτές του Μίλα στο Σκύλο σου!

Από παιδί, «έβλεπα» τον εαυτό μου να μιλάει με τα ζώα. Ο Ταρζάν και ο Μόγλης ήταν οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες…

Μεγαλώνοντας, πάντα είχα για παρέα μου ένα ή περισσότερα ζωάκια (χρυσόψαρα, γάτες, σκύλους, κότες, χήνες, παπαγάλους, αηδόνια, γάιδαρους, χελώνες, κουνέλια… ακόμα και σκορπιούς). Στην εφηβεία μου άρχισα να διαβάζω βιβλία εκπαίδευσης και ψυχολογίας σκύλων. Ήρθα σε επαφή με επαγγελματίες εκπαιδευτές…

Όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο και μεγάλωνε και η δίψα μου για τον κόσμο των ζώων, ιδιαίτερα των σκύλων. Παρακολούθησα σεμινάρια και σχολές ψυχολογίας και εκπαίδευσης σκύλων σε Αθήνα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Ολλανδία. Ταυτόχρονα άρχισα να βοηθάω δεκάδες σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους. Παράλληλα, άρχισα να εργάζομαι σε ένα πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης χρηστών ψυχικής υγείας. Τους προετοίμαζα ώστε να βγουν στην αγορά εργασίας.

Σε συνεργασία με ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς άρχισα να δημιουργώ έναν τρόπο διαφορετικής προσέγγισης. Στόχος μου ήταν η Επικοινωνία, η Συνεργασία, ο Σεβασμός και η Αγάπη… Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι βοηθούσα τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο που βοηθούσα τα ζώα. Δημιουργούσα διαύλους επικοινωνίας, δυνάμωνα τις σχέσεις, ακόνιζα ικανότητες, αρετές και χαρακτήρες, κέρδιζα εμπιστοσύνη. Είχα βρει έναν τρόπο να βοηθάω τους ανθρώπους και τα ζώα γύρω μου! Όποιοι το επιθυμούσαν, μπορούσα να τους βοηθήσω να γίνουν μία καλύτεροι εκδοχή του εαυτού του. Ταυτόχρονα, εκείνοι με βοηθούσαν να γίνω μία καλύτερη εκδοχή του δικού μου!

Κανείς δεν είναι τέλειος! Ωστόσο, κάθε στιγμή που περνάει μπορεί να μας κάνει καλύτερους! Χωρίς να το καταλάβω, η Φιλοσοφία του Μίλα στο Σκύλο σου είχε γεννηθεί! Το «Σύστημα Ε.Σ.Σ.Α.», το «Βήμα-Βήμα» και το «Δράσε»,  ήταν στα σπάργανα.

Η ιδέα ήταν απλή:

 • Ενημερώσου σωστά (δάσκαλος και μαθητής)
 • Κατανόησε απόλυτα (δάσκαλός και μαθητής)
 • Αποφάσισε γνωρίζοντας τις συνέπειες (δάσκαλός και μαθητής).

 

Σε τι βασιζόμαστε…

Στο «Μίλα στο Σκύλο σου» έχουμε μία ποικιλία προγραμμάτων και τεχνικών προσέγγισης. Όλα είναι βασισμένα σε επιστημονικές αρχές και στην ίδια την φύση, τα ένστικτα και την ψυχολογία τόσο των σκύλων, όσο και των ανθρώπων. Η κοινή λογική, το «Δράσε» και το «Βήμα-Βήμα» είναι από τους καλύτερους συμμάχους μας. Η εγγύηση «Always there for you» (πάντα δίπλα σας) είναι σήμα κατατεθέν μας! Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο τους σκύλου όσο και των ιδιοκτητών του και το πετυχαίνουμε «Βήμα-Βήμα».

 

Βήμα 1 – Δημιουργούμε μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας.

Βήμα 2 – Μέσω της Συνεργασίας αυξάνουμε την αυτοπεποίθηση, τις αρετές και τις δεξιότητες τόσο του σκύλου όσο και των ιδιοκτητών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός αμοιβαίου σεβασμού.

Βήμα 3 – Στο τελευταίο στάδιο διδάσκουμε ιδιοκτήτες και σκύλους μια διαφορετική προσέγγιση των καταστάσεων.

Οι σκύλοι αναγνωρίζουν όλα όσα οι ιδιοκτήτες τους (η οικογένειά τους) τους προσφέρει και  οι ιδιοκτήτες κατανοούν όλα όσα κάνουν και προσφέρουν οι σκύλοι. Με έναν «μαγικό» τρόπο έχουμε ταξιδέψει από την Επικοινωνία, στην Συνεργασία, στον Σεβασμό και… τέλος, στην Αγάπη! Ε.Σ.Σ.Α.

 

Σε τι διαφέρουμε…

 • Δε μεταφέρουμε απλά γνώσεις… Εμπνέουμε!
 • Δεν προσπαθούμε να Κυριαρχήσουμε… Προσπαθούμε να βοηθήσουμε!
 • Δεν υποτάσσουμε… Συνυπάρχουμε Αρμονικά!
 • Δεν εξαναγκάζουμε… Καθοδηγούμε!

Ζούμε σε ένα κόσμο ζώων και ανθρώπων. Σκοπός μας είναι να συνυπάρχουμε αρμονικά και, μέρα με τη μέρα, να «μεταμορφωνόμαστε» σε μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

 

Τα όπλα μας…

 • «Ε.Σ.Σ.Α»
 • «Βήμα-Βήμα»
 • «Δράσε»
 • «Always there for you”

Με γνώση, εμπειρία, επιστημονική κατάρτιση και ατελείωτη αγάπη! Και με ένα ατελείωτο πάθος για ενημέρωση και προσαρμογή.

 

Μίλα στο Σκύλο σου. Σχολή για Εκπαιδευτές, Ξενοδοχείο (Πανσιόν) Σκύλων, Εκπαίδευση Σκύλων και Ιδιοκτητών…

Η σχολή για Επαγγελματίες Εκπαιδευτές Σκύλων του Μίλα στο Σκύλο σου, προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια

 • Νομικά
 • Θεωρητικά
 • Πρακτικά

σε άτομα διαφόρων ηλικιών που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την Εκπαίδευση, τη Συμπεριφορά και την Ψυχολογία των Σκύλων.

Επιπλέον, βοηθά τους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν μία διαφορετική προσέγγιση, τόσο στους τρόπους Εκπαίδευσης Σκύλων όσο και στην καθημερινότητά τους…

 


Ξέφυγε από την πεπατημένη!

Άνθρωποι και ζώα γινόμαστε μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!

Χωρίς το παραμικρό Ίχνος Βίας!


 

Πώς θα άλλαζε η ζωή σου αν μάθαινες έναν λίγο διαφορετικό τρόπο σκέψεις, που όμως θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής σου αλλά και των πλασμάτων γύρω σου;

Σχολή εκπαιδευτών Μίλα στο Σκύλο σου. Βελτιώνουμε Ζωές!

Του Ηλία Ραϋμόνδη, Θετικού Εκπαιδευτή Σκύλων και ανθρώπων και δημιουργού του Συστήματος Ε.Σ.Σ.Α. (Επικοινωνία – Συνεργασία – Σεβασμός – Αγάπη)

 

Όπως ήδη θα καταλάβατε το όνομα Ε.Σ.Σ.Α βγαίνει από τα αρχικά γράμματα των λέξεων Επικοινωνία, Συνεργασία, Σεβασμός, Αγάπη. Ωστόσο, τι κάνει και πώς ακριβώς λειτουργεί;

Το Σύστημα Ε.Σ.Σ.Α. είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί κάποιος να αποτύχει. Όσο το εφαρμόζει θα βλέπει τον σκύλο του, αλλά και τον εαυτό του, μέρα με την μέρα να αλλάζουν σε μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

 

Δεν κάνουμε κάτι μαγικό

Τα χρόνια εμπειρίας επάνω στην εκπαίδευση σκύλων και ανθρώπων, μας έχουν δείξει τον τρόπο για να μετατρέψουμε κάτι πολύπλοκο και δύσκολο, σε απλό, κατανοητό και (αν επιμείνουμε), σε κάτι εύκολο. Έχουμε εφαρμόσει το Σύστημα Ε.Σ.Σ.Α σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες και εκατοντάδες σκύλους. Ο μόνος τρόπος να μη φέρει αποτέλεσμα είναι οι ιδιοκτήτες να μην το εφαρμόσουν.

Πώς λειτουργεί;

Στο Σύστημα Ε.Σ.Σ.Α. δημιουργούμε μια κοινή γλώσσα Επικοινωνίας μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια, μαθαίνουμε στον ιδιοκτήτη πώς να χρησιμοποιεί τη γλώσσα Επικοινωνίας για να εδραιώσει μια μορφή συνεργασίας με τον σκύλο του και πώς μέσα από τη Συνεργασία, να αυξήσει ικανότητες και αρετές του σκύλου του και, αν θέλει, τις δικές του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δυναμώνει η σχέση σκύλου – ιδιοκτήτη. Ο σκύλος αρχίζει να εμπιστεύεται τον ιδιοκτήτη (και αντίστροφα) και να τον αναγνωρίζει ως πρόσωπο στο οποίο μπορεί να βασιστεί (Σεβασμός).

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την γλώσσα Επικοινωνίας και το κλίμα Σεβασμού,  μαθαίνουμε στον σκύλο πώς να επικοινωνεί με τον ιδιοκτήτη (η Επικοινωνία, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι πάντα αμφίδρομη) και πώς να του εξηγεί τι θέλει. Ταυτόχρονα, ο ιδιοκτήτης μαθαίνει πώς να τον καθοδηγεί ώστε να καλύψει τις ανάγκες του.

Στόχος μας είναι η αρμονική συμβίωση στην καθημερινότητα αλλά και στις ιδιαιτερότητες που απαιτούν οι καταστάσεις του σκύλου φύλακα, του σκύλου εργασίας, του σκύλου αθλητή… Σιγά σιγά ο σκύλος αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη ως ένα πρόσωπο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής του και τον βοηθά να γίνει καλύτερος (Αγάπη).

Σκοπός του Μίλα στο Σκύλο σου  και του Συστήματος Ε.Σ.Σ.Α. είναι ο σκύλος, ο ιδιοκτήτης, αλλά και εμείς, να βγάλουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να δημιουργήσουμε δεσμούς που θα μας βοηθάνε και θα μας στηρίζουν σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας!


Όλα Χωρίς το Παραμικρό Ίχνος Βίας!


 

Αν θέλετε να μάθετε λίγα πράγματα για το παρελθόν μου, δείτε τα άρθρα:

 

 

 

Μία μικρή λίστα για το τι έχω πετύχει:

 • Δημιουργός του καινοτόμου συστήματος Ε.Σ.Σ.Α.
 • Υπεύθυνος – Εκπαιδευτής, σε πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης χρηστών ψυχικής υγείας
 • Δημιουργός του milastoskylosoy.gr
 • Δημιουργός του Μίλα στο σκύλο σου hotel.
 • Δημιουργός και παρουσιαστής του «Μίλα στο Σκύλο σου στα FM»
 • Υπερασπιστής της Εκπαίδευσης χωρίς βία
 • Αρθρογράφος (αν και δυσλεκτικός)
 • Διοργανωτής και Παρουσιαστής Σεμιναρίων για το κοινό (αν και φοβικός με τη δημόσια ομιλία)
 • Δημιουργός των τεχνικών «Βήμα-Βήμα», «Δράσε», «Τα Δύσκολα, Εύκολα», «Τα Πολύπλοκα, Απλά», «Μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας»
 • Δημιουργός του «Μίλα στο Σκύλο σου, Σχολή για Εκπαιδευτές» και του κινήματος «Γνώση στους Ιδιοκτήτες» και «Η Ουσία της Εκπαίδευσης»
 • Μελλοντικός δημιουργός του «Παράδεισου των Σκύλων»
 • Δημιουργός του καναλιού «Μίλα στο Σκύλο σου by Ilias Raymondis» στο YouTube. Εκεί, μπορείτε να με γνωρίσετε καλύτερα.

Αν ψάχνετε να βρείτε αν είμαι κατάλληλος για να σας διδάξω, απλά επικοινωνήστε μαζί μου…

 


TOP Hit 4 me…

 • Διδάσκω σκύλους και ανθρώπους για πάνω από 19 χρόνια
 • Βελτιώνομαι συνέχεια
 • Ο καλύτερος τρόπος βελτίωσης… σας διδάσκω αυτά που ξέρω και, μέσα από αυτό, αναγνωρίζω σε τι υστερώ και δημιουργώ τεχνικές για να βελτιωθώ
 • Δε θα σας διδάξω απλά αυτές τις τεχνικές. Θα σας διδάξω πώς να δημιουργείτε τις δικές σας.

Δε θα σας μάθω απλά ένα τυποποιημένο σύστημα Εκπαίδευσης Σκύλων. Θα σας δείξω τον τρόπο να μάθετε τον εκπαιδευόμενο να μαθαίνει, να επικοινωνεί, να βελτιώνεται και να βελτιώνει.


Σφαιρική Προσέγγιση σε Τεχνικές Εκπαίδευσης

Η σχολή για Επαγγελματίες Εκπαιδευτές Σκύλων του Μίλα στο Σκύλο σου, προσφέρει την απαραίτητη θεωρητική, πρακτική κατάρτιση και τεχνογνωσία,

σε άτομα διαφόρων ηλικιών που θέλουν να ασχοληθούν Επαγγελματικά με την Εκπαίδευση Σκύλων.

Επιπλέον, βοηθά τους εκπαιδευόμενους να αποκτήσουν μια διαφορετική, θετική, προσέγγιση τόσο στους τρόπους Εκπαίδευσης Σκύλων όσο και στην καθημερινότητά τους.


Στόχος της Σχολής Εκπαιδευτών του Μίλα στο Σκύλο σου είναι οι εκπαιδευόμενοι εκπαιδευτές να αποκτήσουν σφαιρική αντίληψη γύρω από τις τεχνικές και τις μεθόδους της σύγχρονης εκπαίδευσης σκύλων.

Με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση, η κριτική σκέψη και τα διαθέσιμα εργαλεία που διαθέτει ο κάθε εκπαιδευόμενος.

Τα ένστικτα, η γλώσσα του σώματος και η ψυχολογία των σκύλων είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που διδάσκονται στην Σχολή Εκπαιδευτών του Μίλα στο Σκύλο σου.

Όταν μπορείς να βλέπεις τις καταστάσεις από διαφορετικές προοπτικές, τότε όλα τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους…

Κ9 Ενσυναίσθηση

Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα είναι η K9 Συναίσθηση.

Μέσα από ειδικές ασκήσεις οραματισμού (αναλύεται παρακάτω), Role Playing (αναλύεται παρακάτω) και ζωντανής δράσης βοηθάμε τους εκπαιδευόμενους να ακονίσουν την ικανότητα να «βλέπουν» μέσα από τα μάτια των σκύλων και να «νιώθουν» τα ένστικτα και τα συναισθήματα τους.

Το σύστημα Ε.Σ.Σ.Α.

 

 

Το καινοτόμο σύστημα εκπαίδευσης Ε.Σ.Σ.Α. βοηθάει εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο να εντοπίσουν και να ενισχύσουν τα αδύναμα σημεία σε χαρακτήρες και σχέσεις.

Σκοπός του συστήματος Ε.Σ.Σ.Α είναι να εντοπίσει τα σημεία που δυσκολεύουν (τόσο σε μαθητή όσο και σε δάσκαλο) και, βήμα βήμα, να τα εξαλείψει.

Το αποτέλεσμα από την εφαρμογή του είναι ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος να βελτιώσουν τη σχέση τους και να οδηγήσουν τους ίδιους τους τους εαυτούς σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Με το να γίνετε μαθητές μας, μας βοηθάτε να γίνουμε καλύτεροι!

Πρακτική Εξάσκηση

Δυστυχώς, τα βιβλία και το Ίντερνετ δεν είναι αρκετά. Είναι χρήσιμα, αλλά δεν μπορούν να σου μάθουν πολλά για τη ζωή. Δεν μπορείς, με μόνο εφόδιο τα βιβλία, να γίνεις πιλότος. Ούτε να μάθεις να κάνεις ποδήλατο, κολύμπι, σεξ. Χρειάζεσαι αληθινές εμπειρίες, χρειάζεσαι πρακτική εξάσκηση και χρειάζεσαι κάποιον άνθρωπο να σου δείξει τα βασικά. Μανώλης Δουκίδης, συγγραφέας.

Ο Μανώλης Δουκίδης το θέτει τέλεια! Για τον λόγο αυτό η Σχολή Εκπαιδευτών του Μίλα στο Σκύλο σου έχει μια τεράστια γκάμα Πρακτικών Ασκήσεων που σκοπό έχουν να προσφέρουν αληθινές εμπειρίες.

Βήμα – βήμα… Εύκολα, απλά, διασκεδαστικά! Σαν μια βόλτα στο πάρκο…

Role Playing

Μέσα από διάφορες τεχνικές ψυχολογίας και Υπόδυσης Ρόλων βάζουμε τους μαθητές να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που σίγουρα θα συναντήσουν στην καριέρα τους ως εκπαιδευτές. Από απλές ιδιαιτερότητες έως και τρελές απαιτήσεις…

Σκοπός του συγκεκριμένου μαθήματος είναι η απόκτηση εμπειριών απάνω στον χειρισμό ιδιαίτερων καταστάσεων, η αύξηση της αυτοπεποίθησης και το ακόνισμα διαφόρων δεξιοτήτων.

Επιπλέον, σε αυτό το μάθημα οι εκπαιδευόμενοι, μέσα από ένα διασκεδαστικό και, αρκετές φορές, αστείο τρόπο, αλλάζουν ρόλους και μπαίνουν στη θέση των πλασμάτων που καλούνται να εκπαιδεύσουν (σκύλοι και ιδιοκτήτες). Το αποτέλεσμα είναι η αύξηση της ενσυναίσθησης και της συναισθηματικής νοημοσύνης τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα (Κ9 συναίσθηση).

Οραματισμός

 

Μέσα από μία σειρά ασκήσεων οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να διακρίνουν τις επιθυμίες και τα θέλω τα δικά τους, αλλά και των πλασμάτων που καλούνται να βοηθήσουν (ανθρώπων και σκύλων).

Χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, μαθαίνουν πώς να δημιουργούν τη διάθεση, τη θέληση και τα συναισθήματα που απαιτούνται ώστε οι ίδιοι, αλλά και τα πλάσματα με τα οποία συνεργάζονται (άνθρωποι και σκύλοι), να έχουν την ενέργεια να προχωρήσουν, να ξεπεράσουν εμπόδια, να επιτύχουν στόχους και όνειρα και να γίνουν μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους!

Μάρκετινγκ

Βασικές στρατηγικές για την ανάπτυξη μίας επιχείρησης με αντικείμενο την εκπαίδευση σκύλων (και ανθρώπων).

Απεριόριστη συμβουλευτική υποστήριξη

Μετά την ολοκλήρωση της Σχολής του Μίλα στο Σκύλο σου για Εκπαιδευτές υπάρχει συνεχής υποστήριξη από εμάς, η οποία περιλαμβάνει:

 • Συμβουλές Μάρκετινγκ
 • Συμβουλές για δύσκολα περιστατικά
 • Ενημέρωση
 • Σεμινάρια

Πρακτική άσκηση In action

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων (αλλά και αργότερα) οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν μαζί μας και να παρακολουθήσουν ζωντανά εκπαιδεύσεις με πελάτες του Μίλα στο Σκύλο σου.

Συνεργασία

Όποιος το επιθυμεί μπορεί να διαλέξει μέσα από διάφορα πακέτα συνεργασίας με την ομάδα του Μίλα στο Σκύλο σου…

Πιστοποιητικό παρακολούθησης

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών δίνεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Πρόγραμμα παρακολούθησης

Για να ολοκληρωθούν τα παραπάνω μαθήματα απαιτούνται σεμινάρια διάρκειας 150 ωρών (μερικές φορές και λίγο παραπάνω) τα οποία θα τα παρακολουθήσεις βάσει προγράμματος που θα βγάλουμε μαζί σου (συνήθως 10 διήμερα των 15 ωρών – 7 ώρες και τριάντα λεπτά / μέρα).

Ενδιάμεσα υπάρχει:

Πρακτική άσκηση που μπορεί να γίνει σε χώρο τις επιλογής σας – Συνεχής επικοινωνία για τυχόν απορίες – Ανάθεση διάφορων απλών και διασκεδαστικών ασκήσεων

Η διάρκεια σπουδών εξαρτάται από το πόσο συχνά θα μπορούμε να βρεθούμε για να ολοκληρωθεί η ύλη.

Πρακτική, όπου ο σπουδαστής μαθαίνει μια καινούργια και ιδιαίτερη συμπεριφορά σ’ ένα ζώο, σκύλο ή οποιοδήποτε άλλο ζώο της αρεσκείας του, καταγράφει και παρουσιάζει το υλικό και τα αποτελέσματα του.

Βιβλιογραφική, όπου ο σπουδαστής αναπτύσσει βάσει της βιβλιογραφίας, ένα θέμα και αναλύει τις προεκτάσεις του. Η βιβλιογραφική εργασία αυτή μπορεί να δημοσιευτεί σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό.

Ερευνητική, για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει μια πρωτότυπη ερευνητική εργασία η οποία θα οδηγήσει σε δημοσίευση σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό.

 • Είναι αρκετά τα μαθήματα και ο χρόνος πρακτικής εξάσκησης για να μάθει κάποιος την τέχνη του Θετικού Εκπαιδευτή σκύλων;
 • Στο Μίλα στο Σκύλο σου, δίνουμε εγγύηση συνεχούς παρακολούθησης και εξάσκησης. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους μαθητές και να τους βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Αύξησε τα εισοδήματά σου!… Μήπως αγαπάς τους σκύλους;

Ηλίας Ραϋμόνδης, Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων και Ανθρώπων.

 

Στη σημερινή εποχή, πράγματα τα οποία θεωρούσαμε σταθερά και ακλόνητα, καταρρέουν.  Οι συντάξεις, οι μόνιμες θέσεις στο δημόσιο, ο τουρισμός, η ιδιοκτησία μίας καφετέριας, ενός καταστήματος ένδυσης, ακινήτων… τίποτα δεν εγγυάται πλέον ότι το μέλλον μας είναι οικονομικά εξασφαλισμένο. Ωστόσο, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, λύσεις υπάρχουν. Απλά χρειάζεται να ανασκουμπωθούμε και να δουλέψουμε έξυπνα, στοχευμένα και επίμονα.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε ένα αντικείμενο που:

 • Να το αγαπάμε
 • Να μην έχει κορεστεί στην Ελλάδα
 • Να μπορούμε να το εξασκήσουμε ως έξτρα απασχόληση.
 • Να είναι ευέλικτο από άποψη  χώρου και χρόνου
 • Να έχει μεγάλες προοπτικές
 • Να μην απαιτεί μακρόχρονες και πολυέξοδες σπουδές
 • Να μπορείς να το ξεκινήσεις με μικρό κεφάλαιο
 • Να έχει ικανοποιητικές αποδοχές

Ένα από αυτά τα αντικείμενα είναι και η εκπαίδευση σκύλων. Στην Ελλάδα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τα τελευταία 25 χρόνια και έχει μεγάλες προοπτικές. Σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού το μεγαλύτερο ποσοστό των ιδιοκτητών, όχι απλά έχουν εκπαιδεύσει τον σκύλο τους αλλά ασχολούνται ενεργά και με κάποια κυνοφιλική δραστηριότητα. Και, ως συνήθως, ότι γίνεται στο εξωτερικό, μετά από μερικά χρόνια έρχεται και στην Ελλάδα.

Σκεφτείτε το εξής. Αν ερχόταν ένας άνθρωπος και σας έλεγε ότι μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη σχέση σας με τον σκύλο σας σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ότι μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε σιγά σιγά όλες τις δυσάρεστες συμπεριφορές του και να σας δείξει τρόπους να εδραιώσετε νέες. Ότι κατά τη διάρκεια που θα γίνεται αυτό, θα βοηθήσει τον σκύλο σας, αλλά και εσάς, να αναπτύξετε αρετές, ταλέντα, δεξιότητες και γνώσεις που θα σας χρησιμεύσουν και στην υπόλοιπη ζωή σας.

Πόσα θα πληρώνατε για αυτό για μία φορά στη ζωή σας; 100; 300; 500 ευρώ;

Τώρα σκεφτείτε ότι είστε εσείς αυτός ο άνθρωπος. Πόσα άτομα πιστεύετε ότι θα ενδιαφέρονταν για τις υπηρεσίες σας μέσα σε ένα χρόνο; 10; 30; 50;

Ξέφυγε από τον αρνητισμό και κινήσου έξυπνα και αποφασιστικά. Αν αγαπάς τους σκύλους άρπαξε την ευκαιρία. Ακολούθησε τα όνειρά σου και αύξησε τα εισοδήματα σου.

Γίνε Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων!

Ποια είναι πραγματικά η ουσία της εκπαίδευσης; Γιατί δε χρειάζεται βία στην εκπαίδευση του σκύλου μας; Ο Ηλίας Ραϋμόνδης αναλύει…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για να ενημερώνεστε για νέα βίντεο που αφορούν τους τετράποδους φίλους μας… εδώ

Γίνε Θετικός Εκπαιδευτής, ένα επάγγελμα με μαγικές προεκτάσεις στη ζωή μας!

 

Πόσες φορές μέσα στην καθημερινότητά μας δεν έχουμε τσαντιστεί, συγχυστεί, στενοχωρηθεί; Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί γιατί έγινε το Α ή το Β;

Το ξέρετε ότι πολλά από τα πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας έχουν, κατά κάποιον τρόπο, νόμους, αρχές και κανόνες και ότι αν κάποιος τους γνωρίζει μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα;

Δεν μιλάω για την οικονομία ή για την υγεία (αν και εκεί υπάρχουν τρόποι να επηρεάσει κάποιος το τελικό αποτέλεσμα), μιλάω για την καθημερινή επαφή μας με πλάσματα και ανθρώπους.

Το ξέρετε ότι υπάρχουν τεχνικές για να γίνετε συμπαθής, για να ηρεμήσετε κάποιον, για να σας εμπιστευτούν, για να βοηθήσετε…

Δεν μιλάω για κάτι μαγικό. Μην νομίζεται ότι κάνω παρέα με τον Χάρυ Πόττερ. Μιλάω για την Επιστήμη της Συμπεριφοράς και για τον τρόπο με τον οποίο οι δικές μου (αλλά και οι δικές σας) αποφάσεις και κινήσεις μπορούν να επηρεάσουν τον κόσμο γύρω μας.

Είμαι Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής σκύλων και ανθρώπων. Δουλειά μου είναι να παρατηρώ και να κατανοώ τον τρόπο που νιώθουν, σκέπτονται και λειτουργούν οι άλλοι και, μέσα από αυτό, να βρίσκω τον καταλληλότερο τρόπο να τους διδάξω.

Εκπαιδεύω σκύλους όλη μου τη ζωή (επαγγελματικά τα 4 τελευταία χρόνια) και ανθρώπους (μαθητές σε σχολές του ΟΑΕΔ καθώς και χρήστες ψυχικής υγείας σε προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης) για πάνω από 15.

Όλη αυτή η συναναστροφή με μαθητές με έχει βοηθήσει να κατανοήσω, αλλά και να αναπτύξω, τεχνικές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε να μάθει.

Δεν έχει σημασία αν είναι άνθρωπος ή ζώο, το μόνο που αλλάξει είναι οι παράμετροι θα χρησιμοποιήσουμε.

Είναι κάτι πραγματικά μαγικό…

Αν κάποιος μάθει να σκέφτεται και να εκπαιδεύει με τρόπο Θετικό μπορεί, αν θέλει, να αλλάξει της ζωή του, αλλά και την ζωή των πλασμάτων (ανθρώπων ή ζώων) γύρω του.

Ενημερώσου! Κατανόησε! Αποφάσισε!

Αποφοιτηση Μιχάλη

Ο Μιχάλης, μαθήτευσε στη Σχολή Εκπαιδευτών του Μίλα στο Σκύλο και είναι πλέον Επαγγελματίας Εκπαιδευτής.

Στο παρακάτω βίντεο, εξασκεί τον συντονισμό των κινήσεών του σε σχέση με τις αντιδράσεις των σκύλων.

Σιγά σιγά, βάση του συστήματος Ε.Σ.Σ.Α. (Επικοινωνία Συνεργασία Σεβασμός Αγάπη), θα αρχίσει να δημιουργείται μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας. Ο Μιχάλης, με προσοχή, υπομονή και συνέπεια, θα αρχίσει να διαπερνά τα στρώματα σχέσεων και, χωρίς την παραμικρή χρήση βίας, θα αρχίσει να επικοινωνεί μαζί τους. Αρχικά σε επίπεδο συνεργασίας. Μετά σεβασμού. Και τέλος… αγάπης.

Η διαφορά που έχει το ένα επίπεδο από το άλλο είναι το ύψος της θυσίας, δηλαδή των πραγμάτων που είναι πρόθυμος να κάνει ένας σκύλος.

Μίλα στο Σκύλο σου – Κέρκυρα

Ηλίας Ραϋμόνδης, Ειδικός στην Επικοινωνία Σκύλων και Ανθρώπων

Τηλέφωνο:  693 7063 485